Dovy-Natourcriterium Roeselare

Bolletjestrui Samuel Sanchez wint 2e natourcriterium Roeselare!

Bolletjestrui Samuel Sanchez wint 2e natourcriterium Roeselare!

Samuel Sanchez wint 2e natourcriterium Roeselare voor Philippe Gilbert en Thor HushovdSamuel Sanchez wint het 2e natourcriterium Roeselare voor Philippe Gilbert en Thor Hushovd.

Omstreeks 15u begonnen de festiviteiten rond de Onze-Lieve-Vrouwemarkt. De wedstrijd voor nieuwelingen (cat. 1.17.3) werd gewonnen door Matthias Oseï Vertez, die de sprint nog kon ontlopen, voor Dennis Delmotte en Ryan Felgate.

Rond 17u begon de handtekensessie op de site van brouwerij Rodenbach. Vele supporters stonden enthousiast aan te schuiven voor een handtekening van hun favoriete renner. Zo kwamen Klaas Lodewyck en Olympisch Kampioen Samuel Sanchez als eerste langs.

Na ook nog voorgesteld te worden op het podium aan de Onze-Lieve-Vrouwemarkt kon de wedstrijd beginnen. Verschillende ontspanningen kenmerkten het criterium. Zo was Gianni Meersman de eerste die kon ontsnappen uit het peleton, even later was het de beurt aan viertal, waaronder Guillaume Van Keirsbulck en Thomas De Gendt.

Bij het ingaan van de laatste ronde, ontsnapte Sanchez uit de reeds uitgedunde kopgroep. Hij kon een kleine voorsprong behouden op Philippe Gilbert en Thor Hushovd. In de spurt van een klein groepje won De Gendt voor Meersman, Van Keirsbulck, Commeyne, Lodewyck, De Clercq, Hovelijnck.