Dovy-Natourcriterium Roeselare

Wie is Odiel?

Wie is Odiel?

Odiel Defraeye2012 werd uitgeroepen als het ‘Odiel Defraeye jaar’. Velen zijn deze persoon namelijk vergeten, nochtans won hij in 1912 als eerste Belg de Tour de France!
Na zijn overwinning werd hij met veel bravoure onthaald in Brussel en was hij door elke Belg gekend. Nu, 100 jaar later zijn er maar enkelingen waarbij zijn naam nog een belletje doet rinkelen. Wij wilden dit niet zomaar laten gebeuren, daarom sloegen we met enkele organisaties de handen in elkaar, namelijk TERF, het WieMu (Wielermuseum Roeselare), de Queeste, de Stedelijke Izegemse Musea en de vrienden van Odiel. We werken allerhande activiteiten uit. De algemene naam voor al deze acties die vanaf nu, tot eind 2012 zullen plaatsvinden, is “Wie is Odiel?”.

Er werd een facebookpagina opgericht: ‘Wie is Odiel?’. De facebookleden worden uitgedaagd om de vraag ‘Wie is Odiel’ te beantwoorden. Dit kan aan de hand van alle mogelijke manieren, denkende aan foto’s, filmpjes, gedichtjes, teksten…. Deze vraag kan ludiek opgevat worden (Odiel is bv de hond van de buren) maar evengoed serieus (Odiel Defraeye was de eerste Belgische tourwinnaar) of in een combinatie van beide.

De ludiekste en populairste inzendingen worden beloond. Er is een ‘publieksprijs’ (welke inzending heeft er het meest ‘vind ik leuk’ ) en een ‘juryprijs’ (welke inzending wordt door de jury als origineelste uitgekozen?)

Deze wedstrijd loopt tot 30 september 2011, 17u.

Demarreer als de snelste naar http://www.facebook.com/#!/pages/Wie-is-Odiel/ als u hier ook een blik op wilt werpen!

Website: www.odieldefraeye.be