Dovy-Natourcriterium Roeselare

Natourcriterium in centrum van Roeselare en gratis

Natourcriterium in centrum van Roeselare en gratis

Natourcriterium in centrum van Roeselare en gratis

Het 4° Natourcriterium Roeselare op dinsdag 23 juli 2013 ondergaat een metamorfose.
De organisatie zet zich achter de keuze om het Natourcriterium dit jaar in het centrum van de stad Roeselare te organiseren en het event gratis toegankelijk te maken voor het publiek.

Podium 1e Natourcriterium Roeselarevzw Roeselare Koerst heeft de voorbije maanden overleg gepleegd met verschillende instanties omtrent de haalbaarheid om het Natourcriterium dichter naar het stadscentrum te brengen.
Alle betrokken partijen zijn van oordeel dat deze nieuwe wending een positief gevolg zal opleveren voor het Natourcriterium en de stad Roeselare.

Het sportieve aspect blijft uiteraard de hoofddoelstelling van de organisatie. De organisatie wil van het gebeuren een sportief, familiaal en toeristisch evenement in Roeselare maken.
Om onze geformuleerde doelstellingen te realiseren is een verhuis van het parcours dichter naar het stadscentrum noodzakelijk in combinatie met het gratis toegankelijk maken van het event. We zijn ervan overtuigd dat deze ingrepen een enorme positieve drive zullen geven aan het event, wat ten goede zal komen aan het imago van het Natourcriterium en aan de naam van ‘Roeselare Wielerstad’. Ook zal dit een grotere visibiliteit bieden aan de publiciteit van de betrokken sponsors van het Natourcriterium op en rond dit nieuwe parcours.

 
Programma
Podium 2e Natourcriterium RoeselareNaar jaarlijkse gewoonte start het Natourcriterium met de nieuwelingenwedstrijd.
Daarna, ook nieuw en bijkomend dit jaar is dat de renners voor de start van het criterium nog een tijdrit zullen afleggen op hetzelfde parcours.
De start- en aankomstplaats bevinden zich in de Sint Amandsstraat, nabij het Deconinckplein en de Moermanparking. De wedstrijd wordt betwist in enkele belangrijke winkelstraten van de stad met passage aan de Grote Markt.
De technische en praktische uitwerking wordt in de komende periode verder uitgewerkt.

 
Podium 3e Natourcriterium RoeselareDe organisatie van het Natourcriterium op dinsdag geeft geen gevolg voor de wekelijkse dinsdagmarkt. Deze kan perfect op zijn vertrouwde locatie plaatsvinden. De wekelijkse markt kan zelfs een versterking betekenen voor het gebeuren in Roeselare.
Ook de ‘Roeselaarse Horeca’ en de ‘Centrumstraten Roeselare’ ondersteunen mee dit initiatief.

De combinatie van het Natourcriterium en een bezoek aan ‘de dinsdagmarkt’, ‘Roeselaarse horeca’, ‘roeselen’ in de winkelstraten, het ‘WieMu’, en het vele andere dat Roeselare te bieden heeft zal dan ook een onvergetelijke dag in de verlofperiode betekenen.

Voor meer informatie omtrent deze koerswijziging kunt u contact opnemen op de hieronder vermelde contactgegevens van Roeselare Koerst vzw:
· Dhr. Björn Gevaert – bjorn@roeselarekoerst.be
· www.natourroeselare.be

Persbericht verstuurd op 26 februari 2013